HACCP Sistem Kurulumu

İşletme Onay Belgesi alma sürecinde ve İşletme Onay Belgesi almış firmalarda şu andaki yönetmeliğe göre Et – Süt ve Yumurta iş ve işlemleriyle faaliyetini devam ettiren  firmanın kurması ve faaliyetleri boyunca uygulamak zorunda oldukları sistemdir.

Gıda endüstrisinde risk analizi olarak nitelendirilen HACCP, "Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları" olarak adlandırılmaktadır. HACCP ile amaçlanan, insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek unsurların safdışı bırakılması için önlemlerin alınmasıdır. İncelenme sırasında, gıda zincirindeki tüm aşamalar dikkate alınmaktadır. Bu aşamalar, ön hazırlık, hazırlık, üretim, taşıma, depolama, ambalajlama, muhafaza, ve sevkiyat şeklinde sıralanabilir. Her aşamada hijyen koşullarına uyum esastır.. Kısaca HACCP, gıda odaklı bir kalite güvence sistemi olarak değerlendirilebilir. HACCP bir sistemdir ve bilimsel çalışmalara dayanır. İşletme Onay Belgesi sahibi firmalar ilgili İl yada İlçe Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde bu sistem dahilinde çalışmadıkları tespit edilirse belge iptali ve faaliyetten men cezasıyla karşılaşabilirler. Sistem Kurulumu, mevcut sisteminizin revizyonu ve uygun hale getirilmesi iş ve işlemleri için danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

ZİYARETÇİ SAYACI
  • Online
  • Bugün
  • Dün
  • Toplam
  • :
  • :
  • :
  • :

Lansy Mühendislik ve Danışmanlık © 2013

İLKNET