Tarih: 08.09.2015 Salı | Ekleyen : lansy | Okunma Sayısı: 2804

Servet çöpe gidiyor!

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, Türkiye’de ekmek israfı nedeniyle günlük yaklaşık 5 milyon lirayı, yıllık ise yaklaşık 1,8 milyar lirayı bulan bir servetin çöpe atıldığına dikkat çekti.

Özellikle turizmin yoğun olduğu bölgelerde ekmek israfı had safhaya ulaşırken, Türkiye'de her gün üretilen yaklaşık 210 milyon ekmeğin ciddi bir kısmının sofraya gelmeden çöpe gittiği belirtildi. Dünyanın bir yanında yaşanan açlık önlenemezken, diğer yanda yaşanan ekmek israfının önüne bir türlü geçilemiyor.

ZİYARETÇİ SAYACI
  • Online
  • Bugün
  • Dün
  • Toplam
  • :
  • :
  • :
  • :

Lansy Mühendislik ve Danışmanlık © 2013

İLKNET