Tarih: 02.09.2015 Çarşamba | Ekleyen : lansy | Okunma Sayısı: 2185

Çocuklarda gıda terörüne dikkat!

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, WASH’ın 37 ülkede yaptığı araştırmanın ülkemiz içinde endişe verici sonuçlar çıkardığına dikkat çekti. 37 ülkedeki hazır ve hızlı gıda çeşitlerini ele alan araştırma, farklı ülkelerde servis edilen aynı çocuk menülerindeki tuz oranının ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini ortaya çıkarıyor.

Aynı tavuk parçalarından oluşan çocuk menüsü Türkiye’de 2,4 gram tuz içerirken, aynı menü Çin’de 1,4 gram, ABD’de ise 1 gramdan biraz fazla tuz içeriyor. Farklı bir şirketin patates kızartmaları için yapılan araştırmada ise aynı ürünün Kanada’da 1,9 gram tuz, Almanya’da 0,9 gram tuz, Avustralya’da ise 0,5 gram tuz içerdiği görülmüş.

Yemek esnasında fazla tuz tüketiminin dolaylı olarak meşrubat tüketmeye yönelttiğini belirten Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “çocuklar ne kadar fazla tuzlu gıda tüketirse o kadar çok meşrubat dolayısı ile şeker tüketmiş oluyor. Bu nedenle aynı anda gereğinden fazla tuz ve şeker tüketen çocuklar şişmanlık tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar” diyor ve ekliyor: “Çocuklarımızın geleceğini yanlış beslenme ile karartmayalım...”

Alıntıdır**gıda gündemi***

ZİYARETÇİ SAYACI
  • Online
  • Bugün
  • Dün
  • Toplam
  • :
  • :
  • :
  • :

Lansy Mühendislik ve Danışmanlık © 2013

İLKNET